News from the OUTSIDERS!!!

Vi har insett att vi inte riktigt passar in har i Ryssland. 98% av alla kvinnor har har stovlar med stilettklack. De har latexliknande dunjackor och haret uppsatt i diverse glittriga kreationer. Jeansen ar pryda med broderier, stenar och paljetter. Alla ar de sminkade som tusan och de har en forkarlek till bla ogonskugga. Vi ar lite radda att aven vi skall falla in i denna schablon, men forsoker sta pa oss sa mycket vi kan trots alla nedvarderade blickar.

Pa grund av att vi ser lite annars ut med vara svarta klader och stora pasar under ogonen (pga dalig somn) sa blir vi jagade pa alla affarer av vakter. Vi ar nagra riktiga skummisar! Jenny blev knackad pa axeln igar da hon forsokte lukta pa en parfym. Snart skickar de oss med polisen eller isbjornarna som Jenny sa fint sagt, eftersom poliserna har har stora palsmossor som vi funderar att kopa med hem som souvenirer till vara familjer. Lucky you!

Vi har aven borjat forsta varfor det ligger alkolister i diken, skogarna,  ja OVERALLT! En flaska inhemsk vodka kostar 30-40 kronor har och man kan kopa ol i en tre liters PET-flaska for 12 kronor. Ett cigarettpaket kostar bara 2 kronor har, sa det ar inte heller sa konstigt vi ibland ta rfel pa en skorsten och en ryss.

Vi arbetar nu om dagarna pa skola # 47 har i Petrozavodsk. Det ar en skola for barn med psykiska funktionshinder. Klasserna ar valdigt sma, pa kanske 4-6 stycken. Alla lektioner ligger pa barnens niva och det ar inte aldern som delar in dem i klasserna utan barnens formaga. De har inte vanliga lektioner som i vanlig skola utan de tranar olika sociala fardigheter.De flesta barnen gar hem nar skoldagen ar slut eller blir hamtade av sina foraldrar, men nagra av barnen ar foraldralosa eller sa bor foraldrarna langt bort och maste darfor bo pa skolan. vi har foljt barnen pa lektioner en dag, men nu arbetar vi mest pa eftermiddag/kvallen.

Vi har redan hunnit med att fa barnen att tro att vi ar dova. Sa fort de sager nagot skakar vi pa huvudet och ser fragande ut. Detta har resulterat i att de istallet forsoker kommunicera genom att skriva det de vill ha sagt pa papper. PA RYSKA! Inte ens da forstar vi och de suckar hogt. De tycker nog att vi behover ga skolan mer an vad de behover!

Tant bjod oss i fredags pa en konsert som for ovrigt heter SPEKTAKEL har. Vi skulle traffa tant 17.45 och nar hon ringer oss for att beskriva vart vi skulle motas lat det ungefar sa har: 

Tant - First stop with bus, then over the street is apotek, yena you know university down at the lake?
Yena - Yes..but..?!
Tant - You know the store oggy?
Yena - Yes, I know
Tant - Yena, NONO to that one

Yena - "okey"?

Ja, ni forstar ju av detta att vi inte har sa latt nar vi skall tyda vad tant egentligen menar, men vi tog forsta basta buss for att vara ute i god tid. Efter att vi akt en bra stund borjar vi bada inse att vi inte kanner igen oss. Vi har satt oss pa fel buss. Det hann cirkulera manga tankar om att vi skulle hamna vid varldens ande och svalta ihjal osv. Lyckligtvis ser vi "Lenin Prospekt" som ar centrumets huvudgata och kastar oss ur bussen. Vi var dock hogst upp pa huvudgatan och skulle mota tant om ca 10 min langst ner. Vi joggade, halvsprang och forstod aldrig vart vi skulle tills Lina tillslut skriker nagot i jamforelse med: "JAG SER NUCKAN PA ANDRA SIDAN" och vi kunde pusta ut. Aldrig att vi aker annan buss an nummer 17 och aldrig att vi skall bli sa virriga som tant nar vi blir gamla.

Pa tal om gammal, sa har bade Jenny och Lina hamnat i klimakteriet och haller pa att svettas ihjal dagarna och natterna i anda. Sa tyvarr mamma Lisbeth och mamma Maud, det blir inga barnbarn!

Vid tangetbordet: Jenny & Lina


Kommentarer
Postat av: Jossufiiin

2009-04-26 @ 19:02:09
Postat av: jossofin

det blev nog lite fel nyss, eller så fick jag en blackout bara.. men himmel tjejer, vad kul det är att läsa er blogg, man tror ni skojar.. :) kom hem snart, börjar bli svårt att hålla ställningarna i umeå! ;)

2009-04-26 @ 19:03:24
Postat av: Pubes

hahaha! nuckan xD

ni borde spela in en actionfilm;)

2009-04-26 @ 20:16:48
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: Guttvard

Jag vet inte längre om jag är hemma när ni kommer, blir så sugen på en roadtrip när jag läser allt :P

Pubes förslag gillas! Med tanke på tobak/alkoholpriserna så borde en videokamera inte kosta mer än några hundringar? Lycka till med filmen!

2009-04-26 @ 22:58:16
Postat av: Guttvard

Jag kan inte lova att jag är hemma när ni kommer, blir så sugen på en roadtrip när man läser allt :P

Pubes förslag gillas! Med tanke på tobaks/alkoholpriserna så borde en videokamera inte kosta mer än ett par hundringar? Lycka till med filmen! =)

2009-04-26 @ 23:03:21
Postat av: yr syster yster

Klimakteriet? Tack för den du, snacka om att sätta all press på oss stackars STORAsystrar... =(

2009-04-27 @ 12:13:15
Postat av: Snorre sprätt

är det syskonrivalitet jag känner? lite prestationsångest?? :P

nej men..filmförslaget gillar jag skarpt..jag kan se teasern framför mig redan..hjärtslag i bakgrunden med lite scary stråk från en cello denna vår..hjärtslag två tjejer åker till öststaterna för vad dom trodde var en praktik under 6 veckor.....hjärtslag och en bild av en skräckslagen jenny.....dom trodde fel..snabbt actionfyllt inslag av lina "JAG SER NUCKAN PA ANDRA SIDAN!"...Socwgirls..biopremiär nångång..när du minst anar det..jag skulle lätt gå och kolla på den filmen =P

2009-04-27 @ 12:39:30
Postat av: Snorre sprätt

Just det, glömde säga att rösten som säger allt är ju självklart i klass med den typiska rösten för trailers..lite Bengt Magnusson-isch om det är en svensk som ska läsa allt =P

2009-04-27 @ 12:42:00
Postat av: Linas Kusselin

Vill bara gratta dig i efterskott eftersom jag fick tillbaka medelandet ifrån mobilen att de inte hade öppnat grattis hälsningen. kram från oss på Adams

2009-04-28 @ 15:35:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0