What to do?

Vi har fått ett erbjudande om att kunna åka bil från Umeå till någon tull på okänd ort i Ryssland. Vi får åka med ett okänt gift par som sedan förmodligen skall checka in på hotell medan vi får åka nattåg. Vi har olika teorier om varför de skall dumpa oss vid gränsen då vi alla fyra skall till samma ort.

- De skall ha lite "love moment" efter den långa resan
- De skickar oss egentligen med ett tåg till ett arbetsläger
- De livnär sig på att frakta unga västerländska kvinnor till Ryssland för försäljning.

Detta är endast ett axplock i vad de kan ha i kikaren!

Vår utbildning har även fått oss att bli insnöade på teorier, så därför har vi även teorier om hur tågresan kommer bli. Dessa teorier är styrkta med väldigt pålitliga källor (hejryssland.se)


"Om du reser som ensam västerländsk tjej kan det hända att ryska män blir allt för förtjusta i dig. Om de blir för närgångna kan du prata med konduktören." 
-
Tur att vi är två då och att Lina kan Aikido, men vi klandrar dem inte!

"Det händer att man ser ryska män sitta och spela kort och dricka "saft" för att sedan bli väldigt uppspelta"
-
Jasså, inte "te"?

"Att bli full på tåget är strängt förbjudet av denna anledningen är det inte tillåtet att dricka starksprit. Det finns en polis på varje tåg som delar ut böter till fyllerister och om man inte kan betala då blir man avkastad vid nästa station."
-
Vilken tur!!



Eftersom vi båda är väldigt oroliga över hur uppsatsen skall se ut har vi börjat skissa över hur dispositionen skall se ut.


Syfte & metod:
Syftet med resan till Ryssland är att observera. Vad vet vi ej! (Vi skall se efter i parlören)

Avhandling:
"I St. Petersburg ska man under inga omständigheter dricka vattnet eftersom det innehåller en parasit, undvik även is i t.ex. drycker. Om man drabbas av parasiten kan man få problem med gaser i magen under resten av livet och det inte går att bota!" (http://www.hejryssland.se/). "Även om den skandinaviske resenären finner rysk mat olik den standardiserade kost han är van vid så är det inga problem med acklimatiseringen. Vatten, osköljda grönsaker - ät och drick vad Ni vill, Ni blir inte sjuka." (Berlitz, 2002:40).

Diskussion:
Vi finner denna motstridiga information irritabel eftersom man redan från början är väldigt förvirrad och vem vill leva med gaser i magen resten av sitt liv? Vi anser båda källorna trovärdiga och har svårt avgöra vilken som är sann. På grund av detta kommer vi nu ta det säkra före det osäkra och inte dricka sköljda grönsaker. Vi vill även passa på att tacka våran lärare som bad oss kolla upp så mycket som möjligt om landet innan vi åker. Annars hade vi kommit hem med obotlig prutt!

Referenslista:
Berlitz (2002) "Ryska på resan"  Fälth & Hässler: Vänamo
Pettersson, E. 2009-03-07. Senaste uppdateringen: okänd. <http://www.hejryssland.se/>


Nu vill vi avsluta med en fras som vi tack vare Linas öråkomma kommer finna väldigt användbar: Magl'i by vy pasmatrjetj ätat naryf?
Översättning: Skulle ni vilja se på den här bölden?

Vid tangentbordet: Lina och Jenny


Kommentarer
Postat av: Snorre sprätt

hahaha, "Jasså, inte "te"" xD

men..ni får seriöst passa er för parasiten..speciellt jenny! =P

2009-03-07 @ 18:40:31
Postat av: mamsen

testing testing

2009-03-07 @ 18:53:12
Postat av: Mister M

Haha.. Ja alltså mycket skrämmande teorier måste jag säga. Jag hoppas verkligen att dom inte är så farliga om ni nu väljer att hoppa på deras erbjudande. Men är dom det så kommer jag och räddar er! ;)

Ja just det.. Ingen parasit får ni komma hem med heller! USCH och FY!

2009-03-07 @ 20:15:30
Postat av: yr syster yster

Alltså, ni är bara väldigt weirda ... båda två. ;)

2009-03-07 @ 20:30:50
Postat av: Snorre sprätt

Jag slår vad om att de män som spelar kort och dricker "saft" inte blir uppspelta av "saften"..utan av kortleken som är sånna kortlek med biffiga nakna män på...

Men det är bra att ni väljer det säkra före det osäkra..vem vet? Berlitz kanske redan hade gasproblem sedan innan och inte märkt av någon skillnad att han har parasitenproblemet, om han nu har det..

Råd till Lina om aikidon: studera steven seagalfilmer..kan han dänga folk med sin aikido utan att ens förstöra sin frisyr så kan du säkerligen också det!..you go girlfriend!...? =P

2009-03-08 @ 01:39:09
Postat av: Socwgirls

Snorre Sprätt: Jag (Lina) blev otroligt upprörd över att du inte verkade prioritera min hälsa i samma utsträckning som Jennys, men tack vare din sista kommentar är du förlåten...puss på dig boyfriend!



Mamsen: Vi är så stolt över dig!



Mister M: Vad får dig att tro att vi inte kan ta vara på oss själva? KVINNOR KAN!!



Yr syster yster: Alltså, hur menar du nu? :O

2009-03-10 @ 16:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0